Bomen en Versteend Landschap

Deel dit bericht:

arensmeijer

Zaterdag 24 oktober t/m zondag 8 november 2015

Joke Meijer, schilderijen – Hetty Arens, keramiek

Organische vormen en ontmoetingen in lijnen, zo zou de inhoud van deze expositie omschreven kunnen worden. Een aantal bomenschilderijen van Joke Meijer (1946) zijn als inspiratiebron gebruikt door Hetty Arens (1953).

Het keramische werk van Hetty Arens is meestal organisch van vorm, met de hand opgebouwd. De thematiek komt voort uit het werken met textiel, zoals stiksels, gesponnen of geweven draden. Het lijnenspel dat wordt toegepast is rechtstreeks afgeleid van patroonontwerpen. Daarnaast combineert zij het keramiek met textiel. Zij gebruikt textiel zoals draadjes en stukjes stof, ook in in haar bronzen beelden (afdrukken in was) en in de werken in gemengde techniek in combinatie met verf- en druktechnieken.

Joke Meijer verwerkt haar indrukken in tekeningen en schilderijen. Door haar betrokkenheid bij de natuur is zij steeds meer verdieping gaan zoeken in dit onderwerp. Haar abstracte tot bijna concrete doeken ontstaan door haar fascinatie voor het licht. Dat bepaalt de sfeer, de jaargetijden en daarmee het kleurenschema. Het landschap vormt haar uitgangspunt. Het ingewikkelde lijnenspel, de perspectieven, het licht en de vormen. Zij werkt zowel in olieverf als in acryl. Bij beide materialen hanteert zij twee technieken (de glaceertechniek en alla prima). De uitdaging is het zoeken naar de grens tussen concreet en abstract. Bij tekeningen (oliepastel en potlood) is concrete waarneming de basis.

De opening is op zondag 25 oktober om 16.00 uur.
Hetty en Joke ontvangen u daar graag.

Geopend
vrijdag, zaterdag en zondag 13.00-17.00 uur