IN DRUK – Maand van de Grafiek

Deel dit bericht:

laatste-weekend-in-druk800

afbeelding-3_800 afbeelding-4_800 drukpers-1_800 foto-voor-maand-van-de-grafiek

De laatste jaren heeft een grote verandering in de kunstvorm grafiek plaatsgevonden door de intrede van digitale technieken, die de kunstenaar ongekende mogelijkheden bieden. Om een breed publiek te bereiken wordt in vele steden de tweejaarlijkse maand van de grafiek georganiseerd. Voor de eerste keer neemt ARS, in samenwerking met de vereniging originele grafiek (VOG), deel aan de landelijke grafiekmanifestatie.

De exposerende kunstenaars, leden en niet-leden van ARS, laten naast de traditionele technieken zoals etsen, lithografie, zeef- en houtdruk, ook het gebruik van technieken zoals C-prints, foto-etsen, airbrush en allerlei cross-over technieken op verschillende dragers zien.

De kunstenaars, waarvan een deel ook internationale bekendheid geniet, zijn: Annet Lange, Ans Zuyderhoudt, Arjenne Fakkel, Bert Kienjet, Elsbeth Bauer, Guido Winkler, Hetty van der Kloot, Iemke van Dijk, Lies Verdenius, Marijk Gerritsma, Marijke Verhoef, Saskia Masselink en Sylvia ten Kley.

Speciaal voor deze expositie wordt, in een oplage van 20, een grafiekdoosje in A5 formaat uitgegeven met werk van de deelnemende kunstenaars.

Geopend van 1 t/m 16 oktober
vrijdag | zaterdag | zondag | 13.00-17.00

De opening wordt op 2 oktober, 16.00 uur, verricht door Bert Kienjet.

Tijdens de expositie worden er lezingen en workshops gegeven:

  • Op 8 oktober, 14.00 uur, wordt een workshop in Rubbing techniek gegeven door Lies Verdenius.
  • Op 9 oktober, 13.00 uur, geeft Marijke Verhoef een lezing, en om 14.00 uur is er een workshop in stempel techniek van Marijk Gerritsma en Arjenne Fakkel.
  • Op 15 oktober, 16.00 uur, geeft Bert Kienjet een lezing.
  • Op 16 oktober, 14.00 uur, geeft Sylvia ten Kley een workshop in Monoprints.