Oogst uit een geheime tuin

Deel dit bericht:

Van 3 tot 18 december exposeren Nicole Carvajal en Frida van der Poel schilderijen en unieke meubelen. Beiden hebben het laatste jaar gewerkt aan het thema “spiegels, kaptafels en boudoirs”.

[Best_Wordpress_Gallery id=”5″ gal_title=”TT – Oogst uit _Nicole Carvajal ea”]

Nicole Carvajal, opgegroeid in Chili, put haar onderwerpen uit herinneringen en droombeelden uit haar jeugd. Haar figuratieve verhalende schilderijen, vol met fantastische ornamentale elementen uit flora en fauna, geven uitdrukking aan een spanningsveld tussen tegenstrijdige polen zoals mooi-lelijk, schuldig-onschuldig en dom-slim. In de weergave van personages is de ironie vaak onmiskenbaar. Haar zinnenprikkelende rijke olieverfpalet zorgt voor een feest van kleuren. Inspiratie voor haar werk vindt ze in filmstills, dadagedichten, kubisme en surrealisme.

Frida van der Poel werkt aan interieurprojecten en meubelproducten, waarin esthetiek en functionaliteit een verbinding aangaan. Haar vormentaal geeft zowel ruimte voor praktisch gebruik alsook voor de verbeelding. Belangrijke elementen in haar werk zijn perspectief en schaduwvorming. Door de vertekeningen in haar vormgeving is het aan de kijker om haar werk te “ontraadselen”. Het gebruikte materiaal is meestal hout, maar kan, waar het ontwerp dat eist, ook glas en kleur zijn.

Frida van der Poel presenteerde haar ontwerp dit jaar op de Salone del Mobile in Milaan.

Nicole Carvajals werk “La Virgen” was in Parijs in La Maison du Chili te zien.

De tentoonstelling is geopend van

3 t/m 18 december

vrijdag t/m zondag, 13.00 – 17.00 uur

Op zondag 4 december, 16.00 uur, wordt de tentoonstelling geopend door de Chileense schrijver en fotograaf Ricardo Cuadros Mercado.