Their Ways – Boudewijn Schrijver & Hans Wenzel

Deel dit bericht:

Duo tentoonstelling

Van 18 februari t/m 5 maart 2017

Schrijver B. this is my world_800 Wentzel Hans Duister_800

Het werk van Boudewijn Schrijver, voornamelijk schilderijen en collages, oogt door zijn kleurgebruik op het eerste gezicht vrolijk, dit, totdat je dichterbij komt. Dan zie je versnipperde betekenissen uit de reclamewereld, uit cartoons, speelgoed, seksartikelen, etc.. In de compositie zit dan geen focus, maar wel een geordende chaos, een ordening die tijdens het wordingsproces intuïtief ontstaat. De toeschouwer wordt hierdoor gedwongen om in het werk rond te dwalen en in de verschillende beeldelementen de zoektocht van de kunstenaar mede te ondergaan. Boudewijn Schrijver gebruikt voor het creëren van zijn wereld een gemengde techniek van houtskool, krijt, acrylverf, olieverf, spuitbus, collage, lak, muurverf, lijm en glitterspray.

Hans Wentzels werk heeft als uitgangspunt de zichtbare werkelijkheid die hem raakt, vooral het landschap en de architectuur, die hij dan middels fotografie vastlegt. Om dichter bij de essentie daarvan te komen gebruikt hij grafische technieken zoals lithografie en zeefdruk. Daarna bewerkt hij het beeld met bijvoorbeeld inkt of spuitlak om op deze manier weer terug bij zijn eerste emotie te komen. Het eindresultaat geeft het landschap weer zoals het voelde en niet als een fotografische afdruk: Doorleefde landschappen, soms gestemd in een fluweelzachte melancholie.

De tentoonstelling is te zien in de galerie van ARS, Pieterskerkgracht,9 a Leiden.

Geopend van 18 februari t/m 5 maart 2017 op vrijdag, zaterdag en zondag, 13.00-17.00 uur.

Zondag, 19 februari, 16.00 uur, wordt de tentoonstelling geopend door Henk Hannemann.