Dartel leven – Rob Steenhorst

Deel dit bericht:

Solo-tentoonstelling van 11 t/m 26 maart 2017

In de tentoonstelling “Dartel Leven” toont Rob Steenhorst digitaal werk uit de periode 1998 – 2016 en een aantal daaruit afgeleide tekeningen en schilderijen. Beelden die Steenhorst ‘creëert zijn grotendeels ontleend aan herinneringen, eigen ervaringen en fantasieën. Er zijn ook invloeden van de vroege Renaissance, de Vlaamse Primitieven en de Nieuwe Zakelijkheid uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Zijn figuratieve werken zijn te omschrijven als zorgvuldig geregisseerde, schijnbaar alledaagse scenes die elk één moment uit een verhaal lijken te verbeelden. De situaties zijn herkenbaar en het verhaal is te reconstrueren. Tóch wordt het nooit helemaal duidelijk wat er werkelijk gaande is.

Rob Steenhorst 1 PersfotoSinds 1998 maakt Steenhorst gebruik van een computer met 3D software om de scenes digitaal ‘op te bouwen’. In eerste instantie werden de resultaten als ‘studie schets’ voor zijn schilderijen gebruikt. Van 2006 tot 2015 werkte hij uitsluitend digitaal. Ná 2015 dienen de digitale beelden wederom als studie voor schilderijen en tekeningen. Op de tentoonstelling zal deze ontwikkeling zichtbaar zijn.

Tijdens de opening op 12 maart 2017 zal het boek ‘Rob Steenhorst Dartel Leven | Sporting Life’ worden gepresenteerd, als ook een machinima (videofilm) van zijn digitale werken. De film wordt geproduceerd en geregisseerd door Iono Allen (Second Life name) ook bekend als Bernard Capitain. Zijn machinima’s zijn diverse malen onderdeel geweest van recente multi media projecten van o.a. Saskia Boddeke en Peter Greenaway.

vrijdag | zaterdag | zondag
13.00 – 17.00

De opening en de presentatie van het boek is op zondag 12 maart, 16.00 uur. Het boek is dan tegen een gereduceerde prijs verkrijgbaar.