Young st-ARS 2017

Deel dit bericht:

Zondag 11 juni heeft wethouder Marleen Damen het unieke project Young St-Ars feestelijk geopend. De vakjury bestaande Tim Juffermans (beeldend kunstenaar), Theo de Wit (journalist Leidsch Dagblad) en Milou van Lieshout (Witte de With Center for Contemporary Art Rotterdam) hebben per dicipline het meest aansprekende werkstuk gekozen. Jury-voorzitter Tim Juffermans heeft de drie winnaars in de categoriën 2D, 3D en nieuwe media bekend gemaakt.

De winnaars zijn:
2D: Frederique Boon van het Stedelijk Gymnasium met ‘het Milfmeisje’
3D: Rens van den Beukel van het Da Vinci College met ‘Realiteit van de Amerikaanse mijnwerker’
Nieuwe media: Roemer Andeweg van het Marecollege met ‘zelfportret’

Één van de prijzen die zij hebben gewonnen is dat hun werk bij de kunstroute opnieuw in Ars tentoongesteld zal worden. De opening van de kunstroute 2017 vindt in ARS plaats.

De tentoonstelling van het eindexamenwerk is gedurende twee weken van vrijdag t/m zondag te bewonderen in ARS en er kan gestemd worden voor de publieksprijs. Deze zal zondag 25 juni bij de afsluiting om 16.00 uur bekend worden gemaakt. Het winnende werk zal volgend jaar voor het affiche en de flyer gebruikt worden.

De deelnemende scholen zijn: Bonaventura College Burggravenlaan, Bonaventura College Mariënpoelstraat, Da Vinci College, Mare College, Rijnlands Lyceum Oegstgeest, Stedelijk gymnasium en Visser ’t Hooft Lyceum.

Er is net als vorig jaar een mooi boekje uitgegeven met het werk van alle deelnemers. De expositie en het boekje konden gerealiseerd worden door nauwe samenwerking van ARS en de docenten van de participerende scholen en met financiering van Fonds1818, Stichting Utopa en de Gemeente Leiden. De volgende editie van YOUNG St-ARS voor 2018 staat al weer gepland!