Schets

Deel dit bericht:

Tentoonstelling van Sylvia ten Kley, Marie-Christine Berk en Miranda Goddijn

Van 30 september t/m 15 oktober 2017

De drie kunstenaars hebben elkaar wekelijks opgezocht in hun atelier om samen eigen werk te maken en ondertussen te bespreken wat hun daarin bezighield. Wat hun verbindt is de liefde voor de natuur. In deze tentoonstelling laten zij hun werkproces zien in nieuw en oud werk, wat er is geprobeerd en hoe ze elkaar bewust of onbewust beïnvloed hebben.

De basis van Sylvia ten Kley’s tekeningen is de waarneming. De vorm van planten en de plaats waar ze groeien trekken haar bijzondere aandacht. Ze legt haar observaties vast door tekeningen en foto’s. Het werk op papier ontstaat vanuit het materiaal en de techniek waarbij garens, inkt en potlood gebruikt kunnen zijn. Materiaal dat zij heeft verzameld dient vaak als uitgangspunt voor Sylvia’s tere, gevoelige tekeningen en etsen. Nieuw in het werk is het gebruik van klei.

Marie-Christine Berk werkt met ijzerdraad en klei. Van ijzerdraad maakt zij ruimtelijke tekeningen en beeldhouwt zij met lijn en lucht. Ze zoekt met slierten klei naar volumes, vormen en lichamen, in het bijzonder naar hun expressiviteit en dynamiek. Het beeldmateriaal vindt ze in de natuur: groei, verval en opnieuw groei. Het tekenen van planten en schedels is noodzakelijk voor Marie-Christine’s zoektocht naar krachtige en kwetsbare vormen.

Miranda Goddijn is papierrestaurator. Daarnaast heeft ze echter altijd de behoefte gehouden om zich beeldend te uiten. Na een periode waarin daarvoor minder gelegenheid was, greep ze steeds vaker de camera om datgene vast te leggen wat haar in haar directe omgeving boeide. Met haar scherpe blik laat ze zien waar anderen vaak aan voorbij gaan. Het fototoestel is een soort dagboek geworden waarin alles onderwerp kan zijn. Miranda zoekt naar tijdloosheid waarin ze de verbinding kan voelen met de geschiedenis, de natuur en de wereld.

De tentoonstelling is te zien van 30 september t/m 15 oktober.

Geopend vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.

Muzikale opening: 1 oktober 16.00 – 18.00 uur door Monique van Haasteren en Paul Berk.

Workshops worden door de kunstenaars gegeven op 8 en 15 oktober van 14.00 – 16.00 uur.