VEILING en VRIENDEN

Deel dit bericht:

Ars in het nieuws!

Op 4 november vond bij Ars de veiling plaats.

Het was een van de activiteiten die door een groep leden van Ars zijn opgezet. Op initiatief van Dorte Rasmussen, begonnen we een jaar geleden met plannen om Ars financieel te ondersteunen in deze tijd van bezuinigingen en gebruikten we de term tijd kopen. Geld inzamelen om tijd en ruimte te winnen om na te denken over de toekomst.

Zo reed in de 3 oktober-optocht al de praalwagen om Ars bekendheid te geven onder Leidenaren. Ook werd de Stichting Vrienden van Ars opgericht om vrienden te werven die Ars financieel willen ondersteunen.

De veiling werd een feestje en bracht een mooi bedrag aan geld in het laatje! Met dank aan veilingmeester-voor-een dag Susannah Herman, gemeenteraadslid.

De opbrengst oversteeg alle verwachtingen en bedroeg 9.965 euro. Met de opbrengst van de loterij erbij passeerden we zelfs de 10.000 euro! Een geweldig resultaat!

Op 8 november schrijft Theo de With, kunstredacteur Leidsch Dagblad:

Ik kon het niet laten om mijn hand op te steken. Uiteindelijk bleek ik de hoogste bieder te zijn op een schilderij van Fenny van de Wal. De startprijs was 100 euro. Verschillende mensen boden daarna, zodat er een redelijke prijs uitrolde. Toch weet ik dat ik minder betaald heb dan wanneer ik het schilderij in een galerie of op een expositie zou hebben gekocht. Daarom blijf ik met een dubbel gevoel achter.

Heb ik Ars Aemula geholpen doordat ik heb bijgedragen aan de opbrengst van 10.000 euro? Of heb ik als een zuinige Hollander goedkoop mijn slag geslagen?”

Een vraag die goed weergeeft wat het betekent voor kunstenaars en publiek om kunstwerken belangeloos af te staan en voor een lage prijs te kunnen kopen. Voor de kunstenaar is niet niks, je werk afstaan, ook al weet je dat je de vereniging ermee kunt steunen. Er is heel wat over nagedacht en over gepraat.

We danken dan ook alle deelnemende kunstenaars!

Maar wat betekent dit nu voor Ars?
Nu verder….nieuwe plannen….ideeën, activiteiten en enthousiaste mensen…

De financiële middelen stellen Ars in staat om nieuwe plannen en activiteiten te ontplooien die Ars nog beter op de kaart zetten. Het is bovendien een duidelijk signaal naar buiten dat de vereniging zich inzet, meedenkt om de toekomst veilig te stellen.  Het geld wordt o.a. gebruikt om nieuwe activiteiten te ontplooien en mensen enthousiast te maken voor Ars, als kunstenaar, cursist, kunstliefhebber.

Ars heeft een belangrijk gezicht binnen het Leidse Cultuurlandschap!

Heb je ideeën of wil je actief meewerken, laat het ons dan weten. We hebben mensen nodig om plannen uit te voeren!

(mail marijkgerritsma@ziggo.nl)

En wil je ook Vriend van Ars worden? Er zijn al 30 mensen Vriend geworden en daar zijn we erg blij mee!

Breng een bezoekje aan Ars, bijvoorbeeld tijdens de tentoonstellingen (open op vr-za-zo van 13 tot 17 uur) en vul de antwoordkaart in.

We wensen Ars een mooie toekomst!

Een hartelijke groet van alle medewerkers