! Nieuw ! – Nieuwe Leden

Deel dit bericht:

7 nieuwe leden presenteren hun werk in ARS.

Van 6 t/m 21 januari 2018

Met de tentoonstelling van werk van nieuwe leden, opent ARS, traditiegetrouw, het nieuwe jaar. De zeven exposerende kunstenaars beoefenen verschillende disciplines en gebruiken diverse methoden en technieken. De kwaliteit en grote verscheidenheid van het werk maken een bezoek aan deze tentoonstelling tot een boeiende belevenis.

Marja van Bijlevelt schildert geen waarneembare werkelijkheid. Het proces van schilderen – op papier, hout en doek – is voor haar een continue voortgang waarin ze de mogelijkheid heeft de ruimte te onderzoeken.

Michel van Dam’s disciplines zijn schilderen, tekenen en grafiek op klein formaat. Naast het tweedimensionale werk maakt hij ook grote muurinstallaties met papierknipsel en textiel die ter plekke in reactie op de ruimte ontstaan.

Petra de Haas maakt vooral beelden van dieren geïnspireerd door hun schoonheid, maar op dit moment ook om hun vaak erbarmelijke leefomstandigheden aan te klagen. Haar materiaal is meestal hardschuim, acrylverf en epoxyhars.

Clara van den Hout maakt zowel 2-als ook 3 dimensionaal werk geïnspireerd door foto’s, verhalen, reizen en gebeurtenissen om haar heen. Momenteel is ze bezig met het schilderen van de serie “schaduwkinderen” over het lot van albino’s in Afrikaanse landen.

Jan Onnekes schildert abstract en houd zich uitsluitend bezig met essentiële schilderkunstige aspecten. Alhoewel zijn olieverfschilderijen zuiver abstract bedoeld zijn is er soms toch een zekere landschappelijkheid te ontdekken.

Dettie Veering maakt abstract driedimensionaal werk, waarbij ze vooral natuursteen gebruikt, soms ook metaal. Ze experimenteert met combinaties van staal, hout, piepschuim en steen.

Elisabeth Vuez schildert en tekent landschappen uit haar jeugd en landschappen die ze onderweg tegenkomt. Het is geen exacte weergave van de werkelijkheid maar een onderzoek naar de grenzen van het abstracte en het figuratieve.

De tentoonstelling is te zien van 6 t/m 21 januari 2018.

Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.

Zondag 7 januari 16.00 uur opent Hans Baaijens, voorzitter van ARS, de tentoonstelling. Aansluitend is de nieuwjaarsborrel.

“In gesprek met …”
Zondag 14 januari om 15.00 uur praat Jan Onnekes over zijn en op zondag 21 januari om 15.00 uur Marja van Bijlevelt.