Friends | Bunny Soeters

Deel dit bericht:

Friends is een overzichtstentoonstelling van Bunny Soeters die loopt van 17 februari t/m 4 maart 2018.

In deze overzichtstentoonstelling presenteert Bunny Soeters geschilderde portretten, beelden van papier-maché en een hele reeks schetsen.

De schetsen zijn direct uit de map, sober, trefzeker en zonder correctie, waardoor je een kijk in de keuken van de kunstenaar kunt nemen.

Haar indringende portretten, vaak groot van formaat, zijn meestal in donkere kleuren die ze in forse streken op het doek/papier aanbrengt. Inspiratie krijgt Bunny Soeters vaak door foto’s van onbekenden uit de krant. Wat haar interesse wekt is iets wat moeilijk benoembaar is, iets “ongewoons”. Zo zijn haar portretten ook niet per se gelijkend want ze wil dat ongewone vangen en er een eigen verhaal van maken. Dat doet ze vooral met Oost-Indische inkt waarbij ze soms ook experimenteert met een eigen receptuur van water en behangerslijm. Dat zorgt voor onvoorspelbare structuren en onverwachte cadeau’s.

Haar fantasierijke beelden of personages uit papier-maché hebben daarentegen iets eigenwijs, grappigs, alsof ze de spot met de kijker drijven. Ze zijn vrolijk van kleur en zouden zo in een absurdistisch theater kunnen op optreden.

De expositie is te zien van 17 februari t/m 4 maart.

Geopend vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.

Op zondag 18 februari 16.00 uur opent Wim van Putten de tentoonstelling.