(WAN)ORDE | Yvonne Burg

Deel dit bericht:

Solotentoonstelling van Yvonne Burg van 10 t/m 25 maart.

De titel (WAN)ORDE verbindt de diversiteit van werken die in deze expositie van Yvonne Burg te zien is. Er zijn kleurrijke tekeningen met planten die alles overwoekeren op papier en op doek. Op het eerste gezicht lijkt het een chaos, maar bij nader kijken wél een geordende chaos. Daarin zie je een fijn lijnenspel dat zich soms verdicht tot stevige strengen, zich draait, vervaagt en verdwijnt in de diepte en de verten. Er is ook grafiek te zien. Scherven – resten van vroeger, van verpulverde culturen – zijn hier het onderwerp.

 

De inspiratiebronnen voor Yvonne’s werk vormen haar onderzoek naar de geologische en biologische aspecten van het systeem aarde, het waarnemen der aardse dingen of de restanten ervan, de lijnen die je ergens kunt oppakken en weer kunt laten stoppen, en het gebruik van getallen en hun invloed op het leven.

De tentoonstelling is te zien van 10 t/m 25 maart 2018.

ARS is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.

Op zondag 11 maart 16.00 uur opent Cea Maat de tentoonstelling.

Tevens is er accordeonmuziek van Peer van den Burgh te beluisteren.