Binnenste Buiten

Deel dit bericht:

Sculpturententoonstelling van BLOK bij ARS

2 juni t/m 18 augustus

Het collectief Beeldhouwers Leiden Op de Kaart, BLOK, brengt in de zomermaanden de binnenplaats van ARS, een van de mooiste plekken in Leiden, tot leven. Vanaf 2 juni t/m 18 augustus exposeren 7 ARS leden uit deze groep hun beelden in deze ideale omgeving. De exposanten zijn Hans Bos, Petra de Haas, Janine Melai, Marije Mommers, Mirése Mudde, Dettie Veering en Koen de Vries.

Hans Bos zoekt een vorm door opdelen en samenvoegen totdat hij het uiteindelijke beeld heeft gevonden.

Petra de Haas verbeeldt dieren met menselijke kenmerken, lijdend onder vaak erbarmelijke leefomstandigheden.

Janine Melai zoekt in haar abstracte werk rust en ruimte om daarin een breed scala van intermenselijke relaties en verhoudingen van macht en politiek uit te beelden.

Marije Mommers’ ruimtelijke werk bestaat meestal uit gevonden materialen die ze combineert en vervormt en waar ze zelf gemaakte delen aan toe voegt.

Mirése Mudde gaat uit van modelstudies waarin ze de grondvorm zoekt zodat vorm en beleving in het maakproces van haar beelden samenvallen.

Dettie Veering’s abstracte sculpturen bestonden meestal uit marmer en hardsteen, maar tegenwoordig experimenteert ze ook met constructies uit staal, hout, piepschuim en steen.

Koen de Vries gebruikt de portretbuste in zijn zoektocht naar het zelfbeeld van de mens en tracht daarbij een vierde dimensie te verbeelden.

De expositie is te zien van 2 juni t/m 18 augustus op de binnenplaats van ARS, Pieterskerkgracht 9a, Leiden.

Geopend vrijdag, zaterdag, zondag van 13.00 – 17.00 uur; toegang vrij.

De opening op 2 juni 16.00 uur verzorgt Jurriaan van Hall, schilder en beeldhouwer, bekend als medeoprichter van After Nature.

In juli zal ook Peen en Ui weer actief zijn bij ARS en de deur zal vaak openstaan.