Opening Young st-ARS

Deel dit bericht:

Zondag 10 juni heeft de Leidse cultuurmakelaar Mirjam Flik de expositie van Young st-ARS 2018 in het ARS gebouw feestelijk geopend. De vakjury bestaande uit Tim Juffermans (beeldend kunstenaar), Sandrine van Noort (Hoofd Kunstzaken LUMC & Curator) en Vlindertje (beeldend kunstenaar) hebben een havo en een vwo winnaar bekend gemaakt.

Vlindertje heeft de prijzen uitgereikt aan:

Winnaar Young st-ARS 2018 categorie havo
Cato van der Zalm
De zeven zonden
fotografie
Da Vinci College havo

Winnaar Young st-ARS 2018 categorie vwo
Koen de Vriend
Uitzichtloze hoop
Acrylverf en potlood
Rijnlands Lyceum Oegstgeest vwo

Drie eervolle vermeldingen van de jury zijn gegaan naar:

Riemer van Vliet
Blauwbilgorgel op tour
Da Vinci College vwo

Nikki Steenbergen
Zelfportret
Marecollege 5 vwo

Jurre Neijzen
Tempel voor veel culturen
Bonaventuracollege Mariënpoelstraat vwo

Één van de prijzen die zij hebben gewonnen is dat hun werk bij de Kunstroute Leiden in September opnieuw bij ARS tentoongesteld zal worden. Ook hebben zij een mooie tekenmap gekregen met een tegoedbon van Terpen Tijn.

De tentoonstelling van het eindexamenwerk is gedurende twee weken van vrijdag t/m zondag te bewonderen in ARS en er kan gestemd worden voor de publieksprijs. Deze zal zondag 24 juni bij de afsluiting om 16.00 uur bekend worden gemaakt.

De deelnemende scholen zijn: Bonaventuracollege Burggravenlaan, Bonaventuracollege Mariënpoelstraat, Da Vinci College, Mare College, Rijnlands Lyceum Oegstgeest, Stedelijk Gymnasium Leiden, Vlietland College, Luzac College en Visser ‘t Hooft Lyceum.

Er is net als vorig jaar een prachtig boekje uitgegeven met het werk van alle deelnemers. De expositie en het boekje konden gerealiseerd worden door nauwe samenwerking van ARS en de docenten van de participerende scholen en met financiering van Fonds1818, Stichting Utopa en de Gemeente Leiden. De volgende editie van YOUNG St-ARS voor 2019 staat al weer gepland!