Sprekend Beeld – Wik de Jong

Deel dit bericht:

Expositie van Wik de Jong
Presentatie van de nieuwe gedichtenbundel van Joke Schrijvers
7 t/m 21 oktober 2018

Met “Sprekend Beeld” presenteert Wik de Jong haar boekvormen, die zij “Xylo’s” noemt. Een bezoek aan de “xylotheek” uit de 18de eeuw in Franeker een aantal jaren geleden inspireerde haar om houten boekvormen te maken. Ze bevatten materiaal dat ze op haar vele reizen verzameld heeft samen met tekeningen en schilderijen. Ze verschillen van vorm, grootte en van inhoud. Wik vergelijkt deze boekvorm met die van het gedicht: beelden spreken.

Het is daarom alleen al geen verrassing dat er een samenwerking ontstond met de dichter Joke Schrijvers. Zij heeft in haar nieuwe dichtbundel “Hier heb ik mij geplant“ een selectie van tekeningen en schilderijen van Wik opgenomen. Wik de Jong en Joke Schrijvers hebben vaker in verschillende kunstprojecten samengewerkt. Belangrijke thema’s voor Joke zijn vergankelijkheid, afscheid, kwetsbaarheid maar ook kracht, schoonheid en geluk.

De expositie is te zien van 7 t/m 21 oktober bij ARS.

Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Toegang gratis.

Op zondag 7 oktober 16.00 uur is de feestelijke opening van de tentoonstelling met de presentatie van de nieuwe gedichtenbundel van Joke Schrijvers. Na een welkomstgroet van Hans Baaijens geven Marianne Oosterop en Christel Schollaardt van uitgeverij De Muze een toelichting. De Klezmerband Di Krenitze zal de opening muzikaal omlijsten. Na een voordracht van Joke Schrijvers zal Stadsdichter Marianne van Velzen de dichtbundel in ontvangst nemen en met haar voordracht de tentoonstelling officieel openen.

Op zondag 14 oktober 16.00: In gesprek met…

Op woensdag 17 oktober 19.30: Haiku Kern Leiden werkt in de expositie.

Op zondag 21 oktober 16.00: Feestelijke afsluiting met dichters en muziek.