Overzichtelijk | Piet Franzen

Overzichtstentoonstelling van Piet Franzen  en presentatie van zijn boek “Geschreven zelfportret”.

27 oktober t/m 11 november 2018

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”146″ display_type=”photocrati-nextgen_pro_mosaic” row_height=”180″ margins=”5″ last_row=”justify” lazy_load_enable=”1″ lazy_load_initial=”35″ lazy_load_batch=”15″ display_type_view=”default” captions_enabled=”0″ captions_display_sharing=”1″ captions_display_title=”1″ captions_display_description=”1″ captions_animation=”slideup” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Piet Franzen, tot 2015 met zijn partner Coby van Roijen galeriehouder van Sidac, zal in de expositie “Overzichtelijk” oud en nieuw werk uit zijn omvangrijke oeuvre, bestaande uit tekeningen, grafiek en collages, presenteren. Piet Franzen nam in binnen- en buitenland, onder andere in Denemarken, Polen en Frankrijk, deel aan exposities, meestal met installaties. Speciaal in zijn werk zijn de grafiekbladen gemaakt met uit rubber gesneden stempels op houten blokjes. Zijn stempeltaal omvat 950 stempels.

Piet Franzen is vanaf 1965 niet alleen actief als beeldend kunstenaar maar ook als dichter. Zijn dichtbundel “M” heeft hij in 2010 in eigen beheer uitgegeven. Op 28 oktober, tijdens de opening, is de feestelijke presentatie van een boek van zijn hand, “Geschreven zelfportret”, met korte poëtische teksten.

Zijn werk vat hij kort samen als een zoektocht naar het irrationele en de ratio. Kunst en Wetenschap zijn voor hem belangrijke inspiratie bronnen.

De expositie is te zien van 27 okt. t/m 11 november bij ARS, Pieterskerkgracht 9a, Leiden. Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Toegang vrij.

Op zondag 28 oktober is om 15.30 uur de presentatie van “Geschreven zelfportret” met muziek van de band Motosolo en daarna vindt om 16.00 uur de officiële opening plaats door Kitty Zijlmans, hoogleraar kunstgeschiedenis.