In de bosschen in het 5de district | Bert Kienjet

Deel dit bericht:

Solo-expositie van Bert Kienjet
17 november t/m 9 december 2018

De titel van de tentoonstelling “ In de bosschen in het 5de district” refereert aan een rekest uit 1921 van C.P. Haseth uit Curaçao die van een afgelegen oord naar Willemstad overgeplaatst wilde worden.

Het gehele Caraïbisch gebied, met name Curaçao met zijn veelbewogen koloniale geschiedenis, zijn gruwelijk slavernijverleden, de cultuurverschillen van de bewoners, maar ook de optimistische omgang met de culturele diversiteit, is een rijke inspiratiebron voor Bert Kienjet. In zijn grafisch werk doet hij onderzoek naar de samenhang tussen geschiedenis, cultuur en identiteit van de West Europese en Caraïbische samenleving. Zijn vele reizen naar overzee leverden honderden verhalende etsen op. De etsen zijn, in tegenstelling tot de beeldtaal van de Antillen, met felle kleuren en dynamische verfstreken, formeel, uitgebeten in metaal: De etstechniek met zijn vormelijkheid als contrast met de Antilliaanse levenssouplesse.

Bert Kienjet ziet deze eeuwenoude druktechniek als het mooiste ambacht in de kunst, en naar eigen zeggen voor hem, een logische consequentie als Leidenaar, geboren aan het Galgewater, naast de Rotogravure met het Rembrandthuis om de hoek.

De expositie is te zien van 17 november t/m 9 december.

Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.