Ontmoeting | Tineke Jacobs & Gerard Schoemaker

Deel dit bericht:

Duo-tentoonstelling

26 januari t/m 10 februari 2019

Een interview met Tineke Jacobs op sleutelstad.nl is hier te beluisteren:
https://soundcloud.com/sleutelstad/sets/2019-01-26-sleutelstad

Tineke Jacobs’ werk komt voort uit haar verwondering en fascinatie voor de natuur, het licht, de ruimte en de onverwachte details. Foto’s, die zij op verschillende ondergronden verwerkt, combineert zij met borduursel, uiteenlopende materialen of tekeningen en vormt ze deels om tot objecten. Ze zoekt het grensgebied van het platte vlak en de ruimte. Werkelijkheid en waarneming worden onder de loep genomen en uit hun context gehaald. Zo creëert ze ruimte voor een onverwachte kijk op de werkelijkheid.

Gerard Schoemaker begon als en plein air schilder maar gaandeweg ontdekte hij textiel als geschikt materiaal voor zijn abstracte reliëfs. Het materiaal suggereert in zijn stoffelijkheid diepte die door verschillende lichtinval steeds weer veranderende schaduwen laat vallen. Hij noemt het, “het licht laten gaan”. Inspiratie voor zijn abstracte werken haalt hij onder andere uit de natuur en vormen die zich los uit de realiteit maken. Schoemakers werk wordt gekenmerkt door de combinatie van ambacht en kunst.

De expositie is te zien van 26 januari t/m 10 februari.

Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Toegang vrij.

Op zondag 27 januari 16.00 uur wordt de expositie door Michael van Hoogenhuize geopend. Rietblazer Jan Henry van der Pol verzorgt de muziek.