Raakvlakken | Ankie de Reus & Judith van Praag

Deel dit bericht:

Duo-tentoonstelling van Ankie de Reus en Judith van Praag

16 februari t/m 3 maart 2019


Ankie de Reus werkt met verschillende materialen, o.a. met acryl, gouache, collages, pigmenten of zand op doek en papier. Ze werkt nooit vanuit een vooropgezet plan. Schilderen is voor haar het zoeken naar een compositie, waarin een geometrische vormentaal met grijs/zwarten en de felle kleuren uit haar palet moeten samenvallen. Dit evenwicht vinden tussen compositie en kleur blijft voor haar een boeiende zoektocht.

Judith van Praag maakt voornamelijk non-figuratieve etsen. In deze tentoonstelling laat zij echter ook aquatinten, schilderijen, tekeningen en werk in gemengde techniek zien. Het werk is opgebouwd met geometrische vormen en is ingetogen van kleur.

Er zijn zeker raakvlakken tussen het werk van de beide kunstenaars te bespeuren. Beide werken met geometrische vormen. Waar het werk van Ankie de Reus duidelijk constructivistisch is, hanteert Judith van Praag en lossere vormentaal.

De expositie is te zien van 16 februari t/m 3 maart 2019 bij ARS, Pieterskerkgracht 9a, Leiden

Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Toegang vrij

Op zondag 17 februari 16.00 uur wordt de tentoonstelling geopend door Hans Bos met een gedicht. Vic van Tienhoven en zoon zorgen met gitaarspel voor de muzikale omlijsting.

Uitnodiging