Licht in het hoofd

Deel dit bericht:

Werk van vier kunstenaars die de eigen verbeelding vrij baan geven.

Van 9 t/m 24 maart 2019

In de tentoonstelling “Licht in het hoofd” geven Nicole Carvajal, Paul Overdijk, Rob Steenhorst en Koen de Vries in een persoonlijke figuratieve stijl de verbeelding vrij baan aan het mystieke, dramatische, emotionele, verhalende en lichtvoetige. Elk in het medium dat het beste hun ideeën draagt.

Nicole Carvajals schilderijen ademen een Zuid-Amerikaans “temperament”. In een lichtvoetig en direct handschrift vermengt zij het ogenschijnlijk exotische met een zeker surrealisme, milde erotiek met soms enigmatische verwijzingen naar literatuur en poëzie.

Paul Overdijk heeft grote belangstelling voor het mystieke en mythische denken dat verbannen lijkt naar de nissen van de rationale westerse geest. Hybride figuren, sjamanen, dier-mensen en gemaskerden bevolken zijn universum dat hij intuïtief verbeeldt in collages en tekeningen.

Rob Steenhorst werkt vrij associërend waarbij hij recente waarnemingen vermengt met herinneringen, opvattingen en gevoel voor het absurde in suggestieve beelden die, als een ‘film still’, één moment laten zien. Zijn schilderijen en tekeningen zijn dieper doordachte ideeën, mede gebaseerd op zijn digitale prints.

Koen de Vries modelleert sculpturen in klei die met grote kracht de gesteldheid van de menselijke geest verbeelden. Door de stugge klei te duwen, kneden en grijpen, en door afdrukken van handen, vingers of gebruiksvoorwerpen toe te voegen, deformeert hij zijn sculpturen naar een sterk emotionele expressie die vaak aan de actualiteit refereert.

De tentoonstelling is te zien van 9 t/m 24 maart bij ARS, Pieterskerkgracht 9a, Leiden.

Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Toegang vrij.

Op zondag 10 maart 16.00 uur wordt de expositie geopend.