Scenes – Onvertelde vertellingen | Christiaan van Tol

Deel dit bericht:

Van 30 maart t/m 14 april 2019

Christiaan van Tol gaat in ARS een groot aantal nieuwe werken presenteren. Hij maakt schilderijen en tekeningen waarin veel verteld wordt. Het zijn verhalen die mede verwijzen naar de (kunst) geschiedenis, vaak naar de 18de/19de eeuw, maar ook en tegelijkertijd naar de hedendaagse stripwereld. Licht strijkt over personen, voorwerpen

en dieren. Je waant je soms in een theatervoorstelling en vraagt je af of wat je ziet zich vóór of áchter de coulissen afspeelt. Het wordt aan de toeschouwer overgelaten om het verhaal te bedenken of in verwondering achter te blijven.

Zoals gebruikelijk is Christiaans kleurgebruik helder en zijn voorkeur voor materialen veelzijdig. Acryl, olieverf, potlood, houtskool, krijt, linnen of papier, alle combinaties zijn mogelijk. De fascinatie voor materiaal en het onderzoek ernaar kan ook de aanleiding voor nieuw werk vormen. Kortom: de kijker gaat een kleurrijke, fantasievolle en uitbundige show tegemoet geschilderd en getekend door Christiaan van Tol.

De tentoonstelling is te zien van 30 maart t/m 14 april 2019

Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Toegang vrij.

De kunstenaar is op alle dagen aanwezig.

Op zondag 31 maart 16.00 uur opent Christiaan van Tol de expositie.

Op zondag 7 april 16.00 uur geeft Christiaan van Tol toelichting over zijn werk.

Op zondag 14 april 15.00 uur zal verhalenverteller Hans Platenkamp n.a.v. de schilderijen een verhaal vertellen.

Parallel aan deze tentoonstelling exposeert Christiaan van Tol ook “Alice? En zo” bij “Vooraf en Toe” op de Botermarkt 9, Leiden.