Duizendpotig zijn wij

Deel dit bericht:

ARS ontmoet Gentse dichters

Thematentoonstelling, gedichten en boekpresentatie

11 t/m 26 mei 2019

Erika de Stercke is een dichter uit Gent. Twee jaar geleden zocht zij contact met Leidse beeldend kunstenaars. Haar voorstel was om gedichten bij tentoonstellingen voor te dragen. Dit idee wekte de nieuwsgierigheid van ARS-leden die daarna contact met

haar onderhielden en het idee van een multidisciplinaire tentoonstelling verder ontwikkelden. Het gekozen thema werd: “Landschap” in de breedste zin van het woord. Dat thema kon meerdere disciplines omvatten. 19 kunstenaars van ARS participeerden en zonden foto’s van hun werk in. 10 Vlaamse dichters reageerden met passende gedichten. Voor deze bijzondere gelegenheid is door ARS het unieke boek “Duizendpotig zijn wij” gerealiseerd. (De titel komt uit een gedicht van Gerda de Vrieze.) Het werk, dat door uitgeverij Muze is geproduceerd, bevat afbeeldingen van alle 19 kunstwerken en de corresponderende speciaal daarvoor geschreven 19 gedichten. Het boek is na de presentatie bij de opening op 12 mei te koop bij ARS en in de boekhandel.

De tentoonstelling is te zien van 11 t/m 26 mei.

Geopend vrijdag, zaterdag en zondag van 13 – 17 uur. Toegang vrij.

De opening op zondag 12 mei 16.00 uur wordt verzorgd door Erika de Stercke uit Gent en de Leidse Stadsdichter Marianne van Velzen. Kunsthistoricus Michael van Hoogenhuyze presenteert het boek.

In samenhang met tentoonstelling, gedichten en boek organiseert ARS verder twee bijzondere evenementen. Op zondag 19 mei 15.00 uur vindt: “In gesprek met…” plaats waarin enkele werken en de speciaal voor deze kunstwerken geschreven gedichten besproken worden. Op zondag 26 mei 15.00 uur dragen de woordkunstenaars Astrid van Berg, Evelyn Sies (“Duizel”), Han Ruijgrok en Martin Aart de Jong eigen werk voor, afgewisseld met muziek gezongen door ensemble Voca. Voor deze bijeenkomsten bij ARS zijn alle belangstellenden, en zeker dichters, welkom.

Kunstenaars

Elsbeth Bauer, Marlies van Boekel, Barthel Brussee, Daniëlle Celie, Joke Elzinga, Marijk Gerritsma, Tineke Jacobs, Janine Melai, Marije Mommers, Lauran van Oers, Lous Stuijfzand, Christiaan van Tol, Annemarie van der Vlist, Marijke Uittenbroek, Marijke Verhoef, Elisabeth Vuez, Marjan Waanders, Fenny van de Wal-Timmerman, Matilde Zijp

Dichters

Geertrui Daem, Frank Decerf, Hervé Deleu, Joannes Joos, Gent, Lucie Putzeijs, Erika De Stercke, Tom Veijs, Paul Vincent, Gerda de Vrieze, Frank Zonderland

De opening

kunstenaarsdichters