Ruimte en Sculptuur

Deel dit bericht:

Sculpturententoonstelling 26 mei t/m 30 augustus 2019

door BLOK, Beeldhouwers Leiden Op de Kaart.

Voor de tweede keer heeft ARS een zomerprogramma met het kunstenaarscollectief BLOK georganiseerd. Tussen 26 mei en 30 augustus vullen Petra de Haas, Janine Melai, Mirése Mudde, Dettie Vering en Koen de Vries de binnenplaats van ARS met hun beelden en werk in ontwikkeling dat en plein air nog gemaakt moet worden. Het is een eerbetoon aan de oudste broedplaats voor kunst in Leiden.

Petra de Haas verbeeldt vaak dieren die lijden onder erbarmelijke omstandigheden. Haar huidige materiaal is vooral gasbeton, corten staal, polystyreen en koper.

Janine Melai werkt graag met natuursteen. Op de binnenplaats van ARS zal het “stenen bruidsbed” ontstaan: Met harde steen een zachte uitdrukking realiseren.

Mirése Mudde’s rode draad is het model. Na uitgebreide studies zoekt zij de kern tot dat de vorm en de beleving in het maakproces samenvallen.

Dettie Veering beeldhouwt in natuursteen zoals marmer en hardsteen. In haar abstracte werk gaat zij op zoek naar de essentie van de zuivere vorm.

Koen de Vries modelleert sculpturen in klei die met grote kracht de gesteldheid van de menselijke geest verbeelden. Hij deformeert zijn beelden naar een sterke expressie.

Vanaf 12 juli is ook in de galerie van ARS ruimtelijk werk te zien van H. Arens, M. Geradts, V. de Kievit, M. Waanders en A. Zitman. ARS is deze zomer niet alleen de unieke plaats waar sculptuur onder de aandacht gebracht wordt, maar waar ook nog workshops met boetseren, ook voor kinderen, en sculpturen maken aangeboden worden, de Young-stARS weer in actie komen, en waar tijdens het Open Lucht Hotel slapen in het “stenen bruidsbed” (zie www.fieldsofwonder.nl) of slapen met de torso van Jan Wolkers in de stijlkamer mogelijk is.

De zomer tentoonstelling is te zien van 26 mei t/m 30 augustus.

Geopend vrijdag, zaterdag en zondag 13.00 – 17.00 uur. Toegang vrij.

Op zondag 26 mei 17.00 wordt de buitenexpositie geopend.

Op vrijdag 12 juli 17.00 is de opening van de binnen expositie.

De finissage vindt vrijdag 30 augustus 17.00 plaats.