Young stARS 4

Deel dit bericht:

Tentoonstelling eindexamenwerk middelbare scholen beeldende vormgeving

8 t/m 23 juni 2019

ARS presenteert van 8 t/m 23 juni voor de 4de keer eindexamenwerk beeldende vormgeving HAVO en VWO Leiden. Een belangrijk onderdeel in het beleid van ARS

is het stimuleren van jongeren om zich met kunst bezig te houden en hen daarvoor een podium te bieden zoals met de tentoonstelling Young StARS die inmiddels een traditie is geworden. ARS en docenten beeldende vormgeving van 7 middelbare scholen, waaronder als nieuwe deelnemer de internationale afdeling van het Rijnlands Lyceum te Oegstgeest, hebben opnieuw in nauwe, maandenlange samenwerking dit unieke project georganiseerd en gerealiseerd. Ruim 200 werken van eindexamenleerlingen zijn in het prachtige pand van ARS te zien. Een vakjury zal de werkstukken beoordelen en een HAVO/VWO-prijs uitreiken. Ook wordt dit jaar bij de afsluiting van de expositie een publieksprijs toegekend. Tevens is er weer een prachtig boekje uitgegeven met alle geëxposeerde werkstukken. Het project Young StARS 2019 kon mede tot stand komen door de financiële steun van de Gemeente Leiden, de Stichting Utopa en Fonds 1818.

De tentoonstelling Young StARS is te zien van 8 t/m 23 juni 2019 bij ARS,

Pieterskerkgracht 9a, Leiden.

Geopend vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00, toegang vrij.

De opening en HAVO/VWO-prijs uitreiking is op 9 juni 16.00 uur en wordt verzorgd door Mirjam Flik, de cultuurmakelaar van Leiden.

De toekenning van de publieksprijs vindt plaats bij de afsluiting van het evenement op 23 juni 16.00 uur.

Tijdens de opening en afsluiting worden tussen 14.00 – 16.00 uur optredens georganiseerd door de deelnemende scholen.