Drie nieuwe leden exposeren bij ARS

Deel dit bericht:

Nieuwe leden tentoonstelling 6– 21 maart 2021

uitnodiging_nieuweleden2021_mail_v3

ARS verwelkomt drie nieuwe leden, Celine van Hoek, Facing Dorith en Stan van Belkum, die hun werk op de eerste tentoonstelling van 2021 zullen tonen. De expositie is te zien van 2 januari tot en met 17 januari 2021.

Celine van Hoek is een veelzijdig kunstenaar; zij is grafisch ontwerper en, zoals zij zelf zegt, “ras-fröbelaar”. Zij laat zich inspireren door uiteenlopende materialen, vaak restmaterialen. Zo laat zij bij Ars beelden zien die ontstaan zijn uit afgedankte stenen van een restauratie steenhouwerij. Celine bewerkt ze, zoekt een verhaal in het materiaal. De spanning tussen de mensenwereld en de natuur blijft voelbaar. Daarnaast heeft Celine een voorliefde voor tekenen, wat uit al haar werk blijkt.

Facing Dorith schildert gezichten vol emotie en schoonheid. Zij schildert mensen die haar raken en verwarren, haar schilderijen zijn ontmoetingen met karaktervolle en oorspronkelijke individuen. Dorith zoekt in haar werk naar de intensiteit en (levens-)kracht van het individu, maar ook naar angst, pijn en verdriet. Het proces van het schilderen van iemand kan een bepaalde samenwerking worden, waarin creatieve grenzen worden verlegd.

Stan van Belkum maakt schilderijen van olieverf en andere materialen. Zijn werk is abstract, sterk gelaagd en veelkleurig. Het toeval speelt een grote rol in zijn werk. Stan noemt het water met oevers en reflectie als inspiratiebron. De schilderijen zijn vaak heel fysiek, met veel reliëf. Vanuit dit werk onderzoekt Stan de weg naar 3-dimensionaal.

De tentoonstelling is te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is vrij. Bij ARS worden de coronamaatregelen gevolgd.