Fer Hakkaart exposeert bij ARS!

Deel dit bericht:

Solo-expositie van Fer Hakkaart van 2 t/m 17 oktober 2021

 

Fer Hakkaart wordt dit jaar 80 en in Leiden is zijn werk daarom op drie plaatsen te zien: bij ARS, in Museum De Lakenhal en bij Galerie Amber.                                                                                        Fer Hakkaart is lid van de vereniging ARS en heeft er jarenlang les gegeven.  Hij is de veelzijdige schilder van de kleine taferelen, de kunstenaar die sterk observeert en anekdotes weergeeft, die soms bijna surrealistisch worden. Hij legt de mens vast in allerlei vaak ongemakkelijke situaties, een ongemak dat versterkt wordt door de precieze, meedogenloos gedetailleerde werkwijze van Fer.

Hakkaart schildert vrijwel altijd realistisch, hij past in de traditie van de Leidse Fijnschilders. Zijn techniek is prachtig, zijn kleurgebruik bijzonder en helder.

Het mag feestelijk worden genoemd dat de bezoeker op verschillende lokaties het veelzijdige werk  van Fer Hakkaart kan bekijken.

De tentoonstelling bij ARS zal worden geopend door Conny Broeyer, voorzitter van ARS, op zondag 10 oktober om 16.00 uur.