In Nature

Deel dit bericht:

Van 24 oktober t/m 7 november 2021 zijn bij ARS schilderijen en collages te zien van de Delftse kunstenaar Wilma Keizer.

In september was Wilma Keizer een van de drie genomineerden voor de ARS-prijs 2021. Het werk dat Keizer bij nu ARS zal tonen, is geïnspireerd op de natuur; men ziet bloemen. Of bomen, bomen waar het licht doorheen valt, de weerspiegeling van bomen in het water. Maar de schilderijen en collages van Keizer zijn veel meer dan dat; zij zijn een feest van kleur en structuur, van associatie, toeval en experiment.

De schilderijen zijn opgebouwd uit verschillende lagen olieverf en Wilma Keizer verwerkt ook handgeschept papier uit Nepal (loktapapier) in haar schilderijen. Dit loktapapier wordt eveneens beschilderd met steeds verfijnder structuren en kleurcombinaties. Het papier is handgeschept en handbedrukt. Wilma Keizer houdt erg van de patronen en de transparantie van dit papier, en verwerkt het in haar schilderijen en collages.

Keizer toont onder meer een 50-tal mini collages (formaat 13 x 18 cm). Dit is een serie op het thema “nostalgie” geïnspireerde collages. De collages ontstaan op associatieve wijze, en door toeval: “Je verzint het niet, maar je vindt de combinaties door toeval toe te laten”(citaat Wilma Keizer).

De tentoonstelling In Nature wordt geopend om 24 oktober om 16.00 uur, door Monic Deichmann (collega) en Olmo vd Mast (singer-songwriter). Tijdens de openingstijden van de galerie zal Wilma Keizer aanwezig zijn om u rond te leiden.

Tijdens het bezoek aan de galerie zullen de dan geldende coronamaatregelen van kracht zijn.