Fictie & Fabels

Deel dit bericht:

Henk Hannemann exposeert van 13 november tot en met 28 november collages en assemblages in ARS

Henk Hannemann toont recente collages en assemblages in ARS. De expositie wordt op 14 november om 15.00 uur geopend door gitarist-zanger Theo Sieben en op 28 november om 15.00 uur sluit Anne Soldaat af met een soloconcert.

Hannemann verzorgde het gehele artwork voor het nieuwe album, Facts & Fears, van Anne Soldaat. Centraal bij deze tentoonstelling staan de collages, die gemaakt zijn voor dit album. Hannemann werd gevraagd hiervoor een hoesontwerp te maken. Dit resulteerde in een serie van 25 collages waarvan er 13 werden gebruikt voor de cd en lp. Zowel het album als het artwork kregen goede kritieken. Niet alle collages werden gebruikt voor de plaat maar zullen wel getoond worden.

Daarnaast zijn er veel andere collages en enkele tientallen assemblages; ruimtelijk werk vaak gemaakt in een oud kistje. Voor deze assemblages worden voorwerpen gebruikt van rommelmarkten, kringloopwinkels of uit de natuur.

Zowel in collages als assemblages probeert Hannemann een sfeer op te roepen van weemoed, verlangen en de romantiek van lang vervlogen tijden. De expositie krijgt de titel Fictie & Fabels mee. Refererend naar de plaat Facts & Fears van Anne Soldaat.

Opening: 14 november, 15.00 uur, door gitarist/zanger Theo Sieben

Afsluiting: 28 november, 15.00 uur, soloconcert Anne Soldaat.

De expositie is gratis toegankelijk op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00.