Cursussen

De cursussen van ARS variëren van korte workshops, via cursussen van +/ 15 dagdelen tot cursussen die een heel seizoen (30 dagdelen) duren. Tenzij anders aangegeven zijn alle cursussen voor iedereen en worden ze gegeven in het ARS-gebouw, Pieterskerkgracht 9a te Leiden. Zie voor meer info hieronder en op de pagina cursusaanbod.

WIE

De cursussen zijn voor iedereen toegankelijk. Bij een enkele cursus wordt van de deelnemers enige voorkennis of –kunde verwacht; in dit het geval wordt dit duidelijk bij de bewuste cursus aangegeven. Het niet beheersen van de Nederlandse taal hoeft geen belemmering te vormen, bijna iedereen spreekt wel Engels. Uit onze laatste enquête is gebleken dat de cursisten zowel het aanbod als de kwaliteit van de docenten én onze accommodatie bijzonder waarderen.
Jong en oud, beginners en gevorderden, amateurs en professionals: “Welkom op de academie van ARS”.

WAT

Sommige cursussen richten zich op één kunstdiscipline zoals schilderen of boetseren, digitale beeldbewerking, tekenen, fotograferen, grafiek, portret of model. Bij andere cursussen zoals de “werkplaats”, “ruimtelijk denken” en “het diepe in” wordt u uitgedaagd op een andere manier met uw eigen werk om te gaan en uw blik op kunst te verbreden.

De docenten zijn alle geschoold in de kunstdiscipline waarin zij lesgeven en hebben vaak jarenlange ervaring in het geven van cursussen.

Een cursusdagdeel duurt gemiddeld 2,5 uur. De vermelde prijzen zijn inclusief btw en exclusief materialen, modellen en consumpties, tenzij anders aangegeven. We proberen de laagste prijzen van Leiden te hanteren.

Zowel in april als augustus is er een open dag waarop de cursussen zich presenteren en u kunt kennismaken met ARS.

HOE

U kunt zich opgeven via deze website, u betaalt dan via ideal. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u zich ook tijdens de openingstijden van het gebouw schriftelijk opgeven (neemt u dan wel uw iban-banknummer mee).

Cursusaanbod
Docenten
Voorwaarden

Laatst gewijzigd 18 januari 2016

Ten behoeve van de Open Dagen 2011 is er door de Leidse filmmaker Paul Hendrix een video gemaakt met interviews met docenten en sfeerbeelden die een indruk geeft van de cursussen bij ARS.