Cursussen

SEIZOEN 2019-2020

Van begin september tot en met half mei een ruim aanbod van leuke en goede cursussen bij ARS.

De pagina cursusaanbod is alfabetisch ingedeeld op de kunstdisciplines, Beeldhouwen en boetseren, Grafiek, Model en portret; Schilderen en Tekenen

Zoals te verwachten: “kunst past niet in hokjes”, de talentenklas en de nieuwe cursus “kunstgeschiedenis met pen en penseel“ zijn daar een voorbeeld van.

ARS hoopt dat u met veel plezier het cursusaanbod doorneemt en uw ideale cursus vindt.

Heeft u nog vragen mail naar cursussen@arsaemula.nl

WIE

Onze cursussen zijn in het algemeen geschikt voor alle leeftijden en voor zowel beginners als gevorderden. Bij de enkele cursus waar dit niet zo is, wordt dit duidelijk aangegeven.

Het niet beheersen van het Nederlands hoeft geen belemmering te zijn.

WAT

Een groot aantal cursussen zijn specifiek gericht op schilderen of boetseren, bij een kleiner aantal cursussen bent u vrij in uw keuze of passeren meerdere disciplines de revue.

De docenten zijn allen geschoold in hun kunst en geven vaak al langere tijd les.

Er worden cursussen overdag en ’s avonds gegeven. Alle cursusprijzen zijn inclusief 21% btw. Staat er niets bij een cursusprijs vermeld, dan is deze prijs exclusief materialen, modellen, bakkosten etc. Is de cursusprijs wel inclusief model en/of gebruik van materialen, dan wordt dit vermeld bij de cursus.

ARS verkoopt bij de koffiebar diverse soorten papier en klei en daarnaast een beperkt aanbod aan teken-, schilder- en boetseermaterialen. Op vertoon van uw cursuskaart van ARS krijgt u in Leiden korting bij Terpentijn, Towi en Devirée.

HOE

Inschrijven en betalen gebeurt in principe via onze website www.arsaemula.nl. U kunt per keer één cursus bestellen. U krijgt na uw inschrijving/bestelling een bevestiging hiervan. Lees svp onze algemene voorwaarden.

Als u een account aanmaakt, kunt volgend jaar meedoen aan de voorintekening op cursussen.

WAAR

Alle cursussen worden gegeven in het gebouw aan de Pieterskerkgracht, nummer 9a, 2311SZ Leiden. Uw fiets kunt u op de binnenplaats parkeren en in de nabijgelegen Breestraat stoppen veel bussen. Een auto parkeren in deze buurt is lastig.

Alleen de benedenverdieping met o.a. de galerie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers

zie voor openingstijden LINK

VAKANTIESCHEMA 2019-2020

bron: richtlijnen overheid

  • Leids ontzet: 2 okt na 16.00 en 3 okt
  • Herfstvakantie: 19 t/m 27 okt
  • Sinterklaas: 5 dec na 18.00
  • Kerstvakantie: 21 dec 2019 t/m 5 jan 2020
  • Voorjaarsvak.: 22 feb t/m 1 mrt
  • 2e Paasdag: 13 april
  • Meivakantie: 25 april t/m 3 mei

Ten behoeve van de Open Dagen 2011 is er door de Leidse filmmaker Paul Hendrix een video gemaakt met interviews met docenten en sfeerbeelden die een indruk geeft van de cursussen bij ARS.