IK WIL MEER WETEN OVER DE PERIODIEKE SCHENKING

ARS is ANBI

ARS is door de Belastingdienst aangewezen als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Dat betekent dat u een gift aan ARS van uw inkomen mag aftrekken.

Voor giften aan culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan een culturele ANBI met 1,25 verhogen en als gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

 

ARS is een culturele ANBI dus bovenstaande regel is van toepassing op ARS.

 

Het schenkingsformulier

Doet u gift middels een periodieke schenking van tenminste 5 jaar, dan kunt u deze altijd aftrekken zonder toepassing van het zgn. forfait. Bij het forfait kunt u pas giften aftrekken als u boven een bepaald grensbedrag zit. Met een periodieke schenking hoeft u geen rekening te houden met dit grensbedrag, maar kunt u het sowieso af trekken. Dan is het belangrijk deze manier van schenking goed vast te leggen. Daar dient dit formulier dus voor.

 

Hoe werkt het?

U vult bovenstaand formulier in en stuur het ingevuld en al in naar ARS of u mailt het naar ARS t.n.v. Wim Kuin (wnjkuin@gmail.com). Na een paar dagen krijgt u het formulier ook door ARS getekend retour. U dient dit op te bergen in uw administratie. ARS houdt een kopie ervan in bezit. Op de aangegeven datum maakt u jaarlijks het overeengekomen bedrag naar het aangegeven rekening nummer over. Bij het invullen van uw belastingformulier voert u het overeengekomen bedrag op als periodieke gift

JA IK WIL PERIODIEK SCHENKEN