Scenes – Onvertelde vertellingen | Christiaan van Tol

Van 30 maart t/m 14 april 2019

Christiaan van Tol gaat in ARS een groot aantal nieuwe werken presenteren. Hij maakt schilderijen en tekeningen waarin veel verteld wordt. Het zijn verhalen die mede verwijzen naar de (kunst) geschiedenis, vaak naar de 18de/19de eeuw, maar ook en tegelijkertijd naar de hedendaagse stripwereld. Licht strijkt over personen, voorwerpen en dieren. Je waant je soms in een theatervoorstelling en vraagt je af of wat je ziet zich vóór of áchter de coulissen afspeelt. Het wordt aan de toeschouwer overgelaten om het verhaal te bedenken of in verwondering achter te blijven.

(meer…)

OPEN DAGEN

20 en 21 april 2019

Zelf kunst maken? Bezoek dan tijdens het paasweekeinde, 20 en 21 april, de OPEN DAGEN van ARS, dé kunstacademie voor de Leidse regio in het centrum van Leiden. Op deze twee dagen kunt u in het ARS-gebouw van de begane grond tot de zolder het werk van de cursisten bewonderen. Deze cursistenexpositie is het resultaat van alle cursussen die ARS aanbiedt: Boetseren, linodruk, tekenen, etsen, vrij- , model-, en portretschilderen. Terwijl u door het prachtige gebouw dwaalt kunt u meteen de sfeer van de academie proeven.

Door de leiding van deskundige docenten zijn zowel beginners als ook gevorderden hier snel op hun plek. ARS heet iedereen welkom en geeft advies op het gebied van haar kunst en haar cursussen. Deze zijn geschikt voor deelnemers vanaf de leeftijd van 16 jaar. Inschrijven kan vanaf 20 april 2019 via de website: www.arsaemula.nl

De OPEN DAGEN zijn op 20 en 21 april 2019.

Geopend van 12.00 – 17.00 uur. Toegang vrij.

Dierbaar

Thematentoonstelling

27 april t/m 5 mei 2019

Bij de thematentoonstelling “Dierbaar” tonen ARS-leden persoonlijke voorwerpen die voor hen op een of andere manier dierbaar zijn. Wie heeft het niet: De leesbril van moeder, het sigarenkistje waarin de liefdesbrieven werden opgeborgen, souvenirs, een ooit moeizaam verworven kunstschat van een collega, objecten die soms alleen waarde voor jezelf hebben. Ook al kijk je er niet meer naar, je kunt ze gewoon niet van de hand doen. De deelnemende ARS-kunstenaars reageren beeldend op de verhalen die aan zo’n dierbaar object verbonden zijn. De combinatie dierbaar object met bijbehorend verhaal en vertaling naar een nieuw werk laat een intiem portret van de kunstenaar zien.

De tentoonstelling is te zien van 27 april t/m 5 mei.

Geopend vrijdag, zaterdag en zondag van 13 – 17.00 uur. Toegang vrij.

Op zondag 28 april, 16.00 uur wordt de expositie geopend.