Hein Kuipers

Hein Kuipers ( 1952) woont en werkt in Leiden .

Studeerde in 1982 af aan Kunstacademie Minerva in Groningen .

Vanaf die tijd werkt hij als zzp-er/ kunstenaar en heeft , naast het maken van schilderijen , kunst-opdrachten voor bedrijven , gemeentes en ministeries gedaan.

Voor particulieren maakte hij een tijdlang portretten in opdracht .

Daarnaast geeft hij cursussen en workshops en begeleidt beginnende kunstenaars die zich in hun werk verder willen ontwikkelen.

Over de Schilderijen:

Mijn schilderijen zijn min of meer abstract en komen meestal voort uit een herinnering , iets wat ik heb gezien of heb ervaren . Soms is dat de lichtval na een regenbui of de ruige eenzaamheid van de zee , een andere keer is het een simpel muurtje langs een weiland , een verwilderde boom aan het water of een vervallen huisje op een volkstuin .

Tijdens het schilderen werk ik vooral op m’n gevoel en intuïtie en heb niet meteen een bepaalde voorstelling voor ogen . Dus bovengenoemde dingen zijn niet direct terug te herkennen , maar je vind ze terug in kleur , sfeer en suggestie van het schilderij .

Ik werk er net zolang aan door tot het voor mij een bepaalde zeggingskracht heeft . En dat is een proces van weghalen , overschilderen en ontregelen, net zo lang tot er iets tevoorschijn komt dat ik als oorspronkelijk en dicht bij mezelf ervaar.

Atelier | Caeciliastraat 18b | 2312XB Leiden

Email: info@heikuart.com

Website: http://www.heinkuipers.com